вівторок, 15 березня 2011 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Мораторій на використання дельфінів буде продовжено ?

Про це повідомляє Міністерство екології та природних ресурсів України у своєму листі до  Національного екологічного центру України.

У листі говориться, що Міністерство поділяє стурбованість громадських природоохоронних організацій стосовно збільшення кількості дельфінаріїв та комерційного використання в них дельфінів. Незабаром стікає термін дії тимчасового обмеження на вилучення дельфінів з природного середовища існування з будь-якою метою (Наказ Мінприроди № 165 від 31.03.2008), введеного на  строк до 31.03.2011.
У зв’язку із завершенням терміну дії мораторію питання про його продовження було порушене на засіданні Національної комісії з питань Червоної книги України в березні. 

Також Міністерство направило листи-запити на адреси провідних наукових установ з проханням висловити свою позицію та надати  пропозиції щодо доцільності продовження Мораторію або встановлення безстрокової заборони. Додатково, Міністерство повідомляє, що наразі готується до розгляду Положення щодо надання допомоги хворим і травмованим дельфінам, що дасть змогу просунутися в створенні реабілітаційних центрів для дельфінів.
Катерина Полянська
НЕЦУ, ДОП Києва
Моб. тел.: 067 266 44 38

Немає коментарів:

Дописати коментар