четвер, 31 жовтня 2013 р.

У Криму розгорівся скандал навколо дельфінарія, де нібито арештували усіх тварин

Україна, Крим, Вчора

Дельфінів і морських котиків постановили відібрати у недобросовісного власника, стверджують ЗМІ. 

ТСН.ua

Дельфінів та інших морських тварин утримували в неналежних умовах

В Алушті суд постановив вилучити всіх морських тварин одного з дельфінаріїв через порушення його власників. Про це повідомляє газета Сегодня з посиланням на Держекоінспекцію Криму.

У Республіканському комітеті з охорони природи стверджують, що в дельфінарію "Немо" були відсутні документи, що підтверджують законність придбання тварин, а також не було паперів, що дозволяють утримувати їх у неволі.

"Виявлено факти, коли не були надані умови для тимчасового утримання тварин - за правилами при перевезенні на нове місце їх необхідно ізолювати, перевірити адаптацію до нових умов. Керівництво дельфінарію також не контролювало якість води басейну на наявність в ній хвороботворних організмів", - повідомили у Рескомі.
[article_attached position="4"]
За результатами перевірки Держекоінспекції суд нібито постановив вилучити у заклада всіх тварин - чотирьох чорноморських дельфінів-афалін, двох морських котиків і морську левицю на користь держави. Також дельфінарій, в якому вхідні квитки коштують від 60 до 80 грн, має виплатити штраф у розмірі 340 грн. Доля тварин поки невідома.

"Тварин мають конфіскувати, а куди їх потім направлять, напевно, визначать виконавці судового рішення", - пояснила заступник начальника Держекоінспекції Криму Ольга Шевцова. 
[article_attached position="2"]
Водночас, у самому дельфінарії ТСН повідомили, що наразі тварин ніхто не конфісковував, й вони знаходяться на "робочому місці". 

"Дельфінарій працює у звичайному режимі", - заявили у "Немо".

За словами представників дельфінарію, про рішення суду їм нічого не відомо. 

"Ми знаємо, що воно готується, але що там буде написано - невідомо", - повідомили у закладі.  

Як повідомлялося раніше, у серпні київський дельфінарій "Немо", який знаходиться на Голосіївському проспекті, постановили знести після численних судових позовів. Останнім часом захисники тварин критикують дану мережу дельфінаріїв за численні порушення.


http://tsn.ua/ukrayina/u-krimu-zaareshtuvali-tvarin-delfinariyu-317890.html

 

Немає коментарів:

Дописати коментар