четвер, 5 вересня 2013 р.

МВ НЕЦУ: Купання з дельфінами може закінчитись трагедією

Купання з дельфінами може закінчитись трагедією

          Купання з дельфінами, за яке у дельфінаріях "деруть" по 500-1000 гривень за 5-10 хвилин "задоволення", може закінчитись важкими травмами для охочих порозважатися із морськими ссавцями. Про це свідчить випадок, що стався з відвідувачкою ялтинського дельфінарію  http://www.delfinariy.info/2013/09/v-yaltinskom-delfinarii-ukusil-delfin.html

Власники розважального закладу зробили усе можливе, аби приховати інформацію про цей ганебний випадок.

Радимо всім ознайомитись із фактами, викладеними за вказаним посиланням.

         Для людей, шокованих цією новиною, хочемо вкотре нагадати, що дельфіни, яких утримують у численних комерційних дельфінаріях, по природі є хижими та дикими тваринами, що можуть у найбільш непередбачувані моменти демонструвати прояви агресії. При цьому, найбільш цинічними виглядають заклики власників дельфінаріїв допускати до купання із дельфінами маленьких та хворих дітей, для чого ними вигадуються лікувальні методики на кшталт так званої дельфінотерапії.

         Втім, від ризиків бути травмованим під час купання з дельфінами не застрахований ніхто. Як ніхто не застрахований від ризику зараження, приміром, збудником сказу, на який часто хворіють дикі тварини, зокрема, й дельфіни.

         Ще раз закликаємо громадян бути відповідальними щодо вибору місць для розваг та відпочинку оминати дельфінарії — заклади, що системно порушують вітчизняне законодавство та наражають на небезпеку власних відвідувачів.

 

Олександр СОКОЛЕНКО

0(97) 396-92-88

Немає коментарів:

Дописати коментар