пʼятницю, 14 травня 2010 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Усі три "неморські" дельфінарії НЕМО небезпечні для життя і здоров'я дітей

За інформацією відповідних державних служб, усі три "неморські" дельфінарії Немо у містах Києві, Харкові та Донецьку не вводилися в експлуатацію згідно з будівельними нормами.
Так, Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області повідомляє, що об'єкт (дельфінарій НЕМО у місті Харкові) до експлуатації не приймався. Дельфінарій НЕМО у Києві, згідно висновку Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві, також споруджений без дозволу на виконання будівельних робіт та затвердженої в установленому порядку проектної документації, та відповідно не вводився в експлуатацію. У м. Донецьку дельфінарій Немо розміщено у Парку культури та відпочинку ім. О.С. Щербакова м. Донецька, однак об'єкт дельфінарію в установленому законом порядку до експлуатації не приймався.
Кожний збудований об'єкт повинен прийматися в експлуатацію фахівцями державних контролюючих служб - архітекторами, будівельниками, екологами, пожежниками тощо. Лише за таких умов може бути встановлено, чи відповідає об'єкт державним нормам та стандартам безпеки. Але у випадку самовільного да безконтрольного спорудження об'єктів, зокрема, споруд дельфінарію НЕМО, ніхто не зможе дати жодної гарантії, що споруда, яка збудована з порушенням відповідних норм, не обвалиться під час вистави, що може, своєю чергою, призвести до травмування великої кількості людей. Найчисельніша категорія відвідувачів дельфінаріїв – діти, і саме вони, через безвідповідальність бізнесменів, наражаються на найбільшу небезпеку. І найприкрішим є те, що причина усіх цих порушень криється у банальному бажанні бізнесменів зекономити при будівництві та прийомі в експлуатацію об"єктів. І якщо рано чи пізно станеться трагедія – то винних, як завжди, не знайдуть. Можливо, в цій ситуації варто розраховувати бодай на свідомість дорослих, які заради безпеки власних дітей оберуть інше місце дозвілля, аніж заклад із сумнівною репутацією під назвою дельфінарій НЕМО.
РОЗСИЛКА МВ НЕЦУ

Немає коментарів:

Дописати коментар