середу, 18 липня 2012 р.

У харківському дельфінарії народилося дитинча дельфіна


У харківському дельфінарії Немо народилося дитинча дельфіна.
Як повідомили у прес-службі Харківської міської ради з посиланням на тренера харківського дельфінарію Ірину Миронову, дитинча дельфіна народилося сьогодні о 6:45, повідомляє «Кореспондент».
За словами Миронової, самка дельфіна Віта та її дитинча почуваються добре. За сім'єю спостерігатимуть співробітники дельфінарію, але якщо знадобиться, то будуть залучатися ветеринари.
«Вона (Віта) не підпливає до бортика, плаває лише посередині басейну разом із малюком. Татко Геша оберігає сімейство від інших дельфінів. Щоб вони змогли вдосталь наплаватися і звикнути, ми навіть відмінили один виступ. Малюк зараз харчується молоком матері», – розповіла тренер.
За словами Миронової, це перші пологи у харківському дельфінарії. Віта виношувала плід 12 місяців.
Як сказав директор Харківського зоопарку Олексій Григор'єв, народження потомства у дельфінаріях – надзвичайна рідкість.
«Представники Євроазіатської асоціації акваріумів після відвідин дельфінарію в Харкові говорили про те, що тут створені найкращі умови для утримання дельфінів, а також для виношування потомства», – зазначив він.
За даними прес-служби міської ради, ім'я маленькому дельфіну поки не дали. Для цього буде оголошений конкурс, умови якого опублікують на сайті дельфінарію.
Переможця визначать у День міста, 23 серпня. Усього в дельфінарії живуть сім дельфінів, включаючи новонародженого малюка.

Немає коментарів:

Дописати коментар