понеділок, 21 грудня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Пікет проти відкриття дельфінаріїв не обійшовся без сутички

Масове відкриття нових дельфінаріїв активно пропагується і підтримується владою великих міст з початку поточного року. При цьому нові дельфінарії порушують низку законів, таких, наприклад, як закон "Про Червону книгу України", згідно з яким всі дельфіни Чорного моря підлягають особливій охороні з боку держави.

Комерційне використання червонокнижних тварин заборонено законом, йдеться у повідомленні Всеукраїнської кампанії "Україна без дельфінаріїв!".

Тому учасники кампанії "Україна без дельфінаріїв!" в день відкриття дельфінарію "НЕМО" у Донецьку провели акцію проти комерційного використання дельфінів.

Учасники пікету тримали в руках плакати, що закликають до відмови від дельфінаріїв і засуджують незаконний вилов дельфінів.

Під час пікету був показаний невеликий перформанс, який проводить паралелі між дельфінарієм та консервної банкою.


Фото організаторів пікету
Також в дволітрову скляну банку були поміщені два іграшкових дельфіна, що яскраво демонструвало кількість "артистів" у дельфінарії і їх "вільний" простір.

Під час мирної акції не обійшлося і без грубої сили - на дівчину, яка роздавала інформаційні листівки, напали. Її схопили за руки, вирвали листівки, викинувши їх у сніг.
Один з працівників дельфінарію пригрозив активісту фізичною розправою.

Зараз активісти кампанії ведуть збір підписів під колективним зверненням громадян до голови Донецької міськадміністрації Олександра Лук'янченка, в якому вказується на порушення дельфінарієм низки законів.

Лист буде передано до міської адміністрації.
Учасники Всеукраїнської кампанії "Україна без дельфінаріїв!" зосередили свою увагу, в першу чергу, на дельфінаріях у віддалених від моря містах - Харкові, Києві, Дніпропетровську, Львові, Донецьку, де неможливо забезпечити дельфінам природне середовище для існування - морську воду.



ДИВИСЬ ТАКОЖ

Немає коментарів:

Дописати коментар