пʼятницю, 16 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Чи буде у Львові дельфінарій, залежить від СБУ ?


Противники спорудження у Львові дельфінарію звернулися до начальника Управління Служби безпеки України у Львівській області Юрія Артюхова з проханням дослідити законність ініціативи та не допустити появи такої споруди в місті.  
«12 жовтня цього року з ініціативи Львівського національного університету імені Івана Франка, Державного природознавчого музею Національної академії наук України, постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Львівської міської ради за участю широкого кола журналістів відбувся Круглий стіл з проблем незаконного будівництва двох дельфінаріїв у м. Львові та незаконного утримання в неволі дельфінів, їх комерційного використання з трагічними для них наслідками.

На сьогодні на території торгового центру "Арсен" на вул. Кн. Ольги споруджується пересувний цирк "Шапіто" М.Кобзова із дельфінарієм, на встановлення якого міська рада жодних дозволів не надавала.

Враховуючи те, що дельфіни є видами, включеними до Червоної Книги України, а також те, що Законами України, Міжнародними договорами, сторонами яких є Україна, встановлені заборони щодо пересувних дельфінаріїв, жорстокого утримання дельфінів, володіння ними, навмисного вилову, а також передбачено забезпечення доступу громадськості до інформації щодо діяльності дельфінаріїв, до проектної документації на їхнє встановлення, про наявність дозволів санітарних, пожежних, екологічних, ветеринарних служб, органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища, а також відповідних сертифікатів та інших документів. Проте про факт існування дельфінарію громадськість дізнається лише після його встановлення.

Крім того, керівництво ЛМР до порядку денного пленарного засідання ЛМР внесло питання "Про встановлення тимчасового дельфінарію у Центральному парку культури та відпочинку ім. Б.Хмельницького" без будь-якого попереднього ознайомлення з проектною документацією і в повному втаємниченні не лише громадськості, але й депутатів. Зацікавленим представником цього бізнесу виступає TOB "НЕРУМ".

Просимо Вас невідкладно провести комплексну перевірку щодо законності діяльності фірм, які намагаються встановити дельфінарії у м. Львові, та не допустити реалізації цього злочинного наміру в м. Львові

Враховуючи професійну специфіку проблеми, для співпраці із правоохоронними органами, за рішенням Круглого столу запропоновано створити робочу групу із висококваліфікованих спеціалістів у цій галузі в складі: Кагало Олександр - к.б.н., завідувач відділом охорони природи екосистем Інституту Екології Карпат НАН України, т. 80964169383; Кийко Андрій - директор Львівського обласного дитячого еколого-натуралістичного центру, т. 80973278710; Скрильніков Дмитро - голова громадської організації "Бюро екологічних розслідувань", адвокат, т. 80673672670: Мелень Ольга - керівник юридичного відділу МБО "Екологія - Право - Людина" т. 80677221986;  Шидловський Ігор - к.б.н., завідувач Зоологічного музею ЛНУ ім. Івана Франка, т. 80984576144

З повагою, за дорученням учасників Круглого столу : Проректор ЛНУ ім. Івана Франка, к.б.н. 3. Мамчур, Директор Держаного природознавчого музею НАН України, д.б.н. Ю.Чорнобай, Голова постійної депутатської комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою В.Лясковська."

Немає коментарів:

Дописати коментар