пʼятницю, 23 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Дельфінофіли



Мер Садовий про дельфінарій "нічого не знає", а його чиновники тим часом пишуть листи з проханням "посприяти" його будівництву?
Неймовірні речі діються у Львові! Зокрема, йдеться про будівництво дельфінарію на вул. Княгині Ольги на території Арсену. Міський голова Андрій Садовий на брифінгу заявив журналістам, що він, бургомістр, дізнався про будівництво споруди з преси. "Із ЗМІ ми дізналися, що на вул. Науковій збудований дельфінарій цирку-шапіто. Це - приватна земля. На приватній землі є право збудувати ту чи іншу конструкцію. Інше питання, що місто має проконтролювати, чи там дотримують всі норми відповідно до законодавства", - заявив Садовий 13 жовтня під час брифінгу. Та доки бургомістр вдавав здивованого і начебто нічого не відав про це будівництво,  його чиновники натомість те саме будівництво впевнено "пропихали"(!).
"Міська влада, зокрема мер Садовий нас дуже переконував, що зараз він розбирається з цим питанням. Але виявляється, що міська влада звернулась до керівництва водоканалу, щоби видати технічні умови на підключення води на 1000 метрів кубічних і двісті метрів кубічних щодня, аби наповнювати дельфінарій", - твердить депутат ЛМР, голова постійної комісії природокористування, охорони довкілля та благоустрою Віра Лясковська.

Газета "Ратуша" звернулась і до СЕС Франківського району, яка мала б надати свій дозвіл на будівництво. Виявилось, такий дозвіл... вже є. "У нас був лист від міської влади, підписаний директором департаменту економічної політики Іриною Кулинич", - повідомила виконувач обов'язків головного лікаря районної СЕС Галина Михальчук. "От вам нагла брехня: міський голова каже, що шукає винних і хоче дізнатись, чи має право будувати фірма дельфінарій на вул. Княгині Ольги, а в цей час наші виконавчі служби пишуть звернення в служби. А звернення -  означає зобов'язання давати дозволи приватній фірмі стосовно певних дій на приватній території. Як же це можна розцінювати? Насамперед, як корупцію, а потім як моральний злочин перед тваринами, над якими знущаються, та громадою, яку просто дурять," - прокоментувала ситуацію Віра Лясковська.


Наталя ГОРБАНЬ


Під час обговорення доцільності побудови у Львові ще одного дельфінарію, за дозволом на будівництво якого до Львівської міської ради звернулось ТОВ "Нерум", секретар міської ради Володимир Квурт заявив, що отримав від кафедри екології Києво-Могилянської академії інформацію, яка начебто переконала його в тому, що будівництво дельфінарію у Львові доцільне. Львівські природоохоронці звернулися до кафедри екології Києво-Могилянської академії, аби уточнити, яку саме інформацію надала кафедра п. Квурту. 20 викладачів кафедри екології Києво-Могилянської академії, серед яких і завідувач кафедри, обговорили це питання на засіданні і надіслали львівським природоохоронцям витяг з протоколу засідання кафедри, де йшлось про те, що: на засіданні кафедри протягом останнії 2-х років питання доцільності побудови дельфінарію не обговорювалось; жоден з присутніх викладачів не інформував керівництво Львівської міської ради про своє ставлення до відкриття дельфінарію; загальна думка кафедри екології як результат обговорення полягає в недоцільності будівництва дельфінарію взагалі, зокрема у Львові.

Немає коментарів:

Дописати коментар