понеділок, 21 грудня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] У Донецьку відкрили тимчасовий дельфінарій. В 2011 дельфінам побудують будинок-кит

У Донецьку відкрили тимчасовий дельфінарій. В 2011 дельфінам побудують будинок-кит

У Донецьку пройшло врочисте відкриття тимчасового дельфінарію. Очікується що через рік-два на зміну йому в парку імені Щербакова побудують великий сучасний розважальний комплекс "Немо".

"Постійний дельфінарій буде кращий й гарніший. Буде більше місця для проведення атракціонів, проведення курсів дельфінотерапії для людей з обмеженими фізичними можливостями, також збільшаться службові приміщення. А ще за будинком дельфінарію "виросте" готель. П'ятиповерховий готель розрахований на 50 місць, він буде приймати людей, що приїхали на лікування", - розповів заступник мера Донецька Валентин Лактіонов, передає "Сегодня".

У міськраді вже готовий проект "будинку дельфінів": крім самого басейну в ньому буде готель і кафе для відвідувачів.

Новий дельфінарій побудують поруч із "тимчасовим", він буде набагато більший від нинішнього за площею - близько 3000 кв. м.

За словами заступника мера, за основу донецького комплексу взяли проект харківського дельфінарію. Але в Донецьку вирішили бути оригінальнішими із дизайном: фасад дельфінарію виконаний у формі кита.

По-іншому буде виглядати й басейн для виступів: він буде аркоподібної форми (нинішній басейн круглий). А глядацькі місця (передбачається, що їх буде 900) будуть розташовуватися навколо басейну у вигляді арки.

Крім того, на другому поверсі п'ятиповерхового будинку планують зробити кафе з оглядовим майданчиком: відвідувачі зможуть спостерігати за дельфінами крізь дах будинку. А влітку "верхівку" басейну будуть забирати й за жителями дельфінарію можна буде спостерігати наживо.

Будівництво постійного "будинку для дельфінів" одеська компанія "Немо" почне наприкінці наступного року. Звичайно, це будівництво займе набагато більше часу, чим зведення нинішнього будинку (його побудували за 3,5 місяці).

У будь-який час його можна розібрати, як конструктор, і переобладнати для інших цілей. Коли комплекс "Немо" буде готовий, нинішній будинок, швидше за все, пустувати не буде. За словами Валентина Лактіонова, цілком можливо, що на цьому місці в майбутньому буде побудована ковзанка. І тоді донецький парк імені Щербакова зможе приймати відвідувачів цілий рік: в аквапарку, дельфінарії й на ковзанці.

Відзначимо, що в найближчі рік-два нове житло очікує не тільки донецьких дельфінів, але й харківських жирафів: їм побудують скляний будинок.

http://newsru.ua/ukraine/20dec2009/budynokkyt.html

Немає коментарів:

Дописати коментар