середу, 30 грудня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Дельфінарій «НЕМО» в Донецьку побудовано з порушеннями протипожежної безпеки

За добу до завершення 2009 року стало відомо: ще один український дельфінарій побудований з порушенням законодавства.

Відвідання дельфінарію «НЕМО» небезпечно для життя і здоров'я людей, адже цю тимчасову зведено споруду з порушеннями правил протипожежної безпеки. Інформацію про це на звернення  Національного екологічного центру України надало Управління з наглядно-профілактичної діяльності Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Донецькій області.

З листа Управління від 22 грудня 2009 р. № 12/1/св/33 дізнаємось: «Будівництво вказаної споруди (дельфінарію) проводиться (вже – проведене) без погодження проектної документації з органами державного пожежного нагляду Донецької області. Дозвіл на початок роботи вказаного об'єкту не видавався, експертиза протипожежного стану дельфінарію не проводилась».

Звісно, незрозуміло, як дельфінарій, чиє будівництво рішенням Головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Донецькій області було зупинено, що також слідує з листа Управління, все ж таки відкрився і функціонує. Функціонує, при цьому, з нічним шоу з застосуванням піротехніки в закритому приміщенні (!), яке розпочнеться вже з новорічних свят.

Керівництво дельфінарію подало до Управління лише план автоматичної пожежної сигналізації, без плану евакуації відвідувачів. Таким чином, взагалі не зрозуміло, чи має дельфінарій запасні виходи! До чого призводить відсутність запасних виходів у розважальних закладах, ми, на жаль, вже знаємо з сумного досвіду Росії і трагедії Пермського нічного клубу.

Тому, з огляду на вищевказані факти, закликаємо батьків не наражати своїх дітей на небезпеку і для розваг обрати яке-небудь більш безпечне місце. Благо, розваг для дітей в Донецьку вистачає навіть в зимовий  час.

 

Національний екологічний центр України

Для контактів з цього питання:

0971000473

Немає коментарів:

Дописати коментар