понеділок, 12 жовтня 2009 р.

§ TURTLE NEWS: [ANIMALS] Громадські організації готові подати до суду на Львівську міську раду, якщо буде рішення по дельфінарію

Громадські організації готові звернутися до суду, якщо Львівська міська рада прийме ухвалу про дозвіл на будівництво дельфінарію у Львові. Про це сьогодні, 12 жовтня, під час круглого столу з питань будівництва дельфінарію у Львові повідомила керівник юридичного відділу МБО «Екологія-право людини» Ольга Мелень.
За її словами, даючи дозвіл на будівництво дельфінарію, Львівська міська рада сприяє незаконній діяльності. Адже вилов і утримання дельфінів у нашій країні забороняється, і це підтверджують міжнародні документи, які ратифікувала Україна.
Голова громадської організації «Бюро екологічних розслідувань» Дмитро Скрильніков зазначив, що у Львові є ще шанс не допустити будівництво дельфінарію у Парку культури, адже у Києві, наприклад, про цю ідею дізналися вже по факту, коли дельфінарій був збудований. Він додав, що слід залучити ветеринарні служби, а також підняти питання законності утримання тварин і жорстокого поводження з ними, адже до 2011 року діє мораторій на відлов дельфінів. Зокрема обласна екологічна інспекція мала б перевірити наявність документів на дельфінів. Зараз, за словами Скрильнікова, готуються акти протесту у Києві, Дніпропетровську, Харкові щодо діяльності дельфінаріїв в цих містах.
Утім, за словами Скрильнікова, Львів зіткнувся ще й з проблемою побудови другого дельфінарію на вул. Науковій біля «Арсену». Там уже навіть стоять спеціальні каси для продажу квитків. І організатори планують залучати до шоу не лише контрабандних дельфінів, а й інших ссавців. «Зазвичай, жодних документів на них немає. А за інформацією від міської влади, вони теж жодних погоджень на діяльність цього об'єкту не давали. Відтак, Львову доведеться боротися з двома дельфінаріями», – заявив Скрильніков.
http://zik.com.ua/ua/news/2009/10/12/199862

Немає коментарів:

Дописати коментар